- Hem
- A-kassa
- Välj A-kassa
- Akademikernas a-kassa
- Alfakassan ger ersättning vid arbetslöshet
- A-kassan Vision
- A-kassan för service och kommunikation (SEKO)
- IF Metalls a-kassa och fackförbund
- Kommunals a-kassa och fackförbund
- Unionens a-kassa
- Finans- och försäkringsbranschens a-kassa
- Fastighets a-kassa, fackförbund och inkomstförsäkring
- Farmacitjänstemännens a kassa
- Elektrikernas a-kassa, fackförbund och inkomstförsäkring
- Byggnadsarbetarnas a-kassa och fackförbund
- Transportarbetarnas a-kassa och fackförbund
- Säljarnas A-kassa och riksförbund
- Sveriges entreprenörers A kassa
- Sveriges arbetares A-kassa och fackförbund (SAAK)
- Handelsanställdas a-kassa och fackförbund
- STs A-kassa, fackförbund och inkomstförsäkring
- Småföretagarnas A-kassa
- Pappersindustriarbetarnas A-kassa och fackförbund
- Lärarnas A-kassa, fackförbund och inkomstförsäkring
- Livsmedelsarbetarnas A-kassa och fackförbund
- Journalisternas A-kassa och fackförbund
- Hotell- och restauranganställdas A-kassa
- Hamnarbetarnas A-kassa
- GS A-kassa
- Fackförbund
- Nyheter
- Om oss
- Kontakta oss
Hamnarbetarnas A kassa
Allt du behöver veta om Hamnarbetarnas A kassa
Information om Hamnarbetarnas a-kassa
År 1976 grundades Hamnarbetarnas a-kassa av Svenska Hamnarbetarförbundet. Deras uppdrag består i att betala ut arbetslöshetsersättning till sina medlemmar vid arbetslöshet. Detta i enlighet med lagen om arbetslöshet. Vid årsskiftet 2016/17 hade a-kassan 1 353 medlemmar, varav majoriteten även är medlemmar i Hamnarbetarförbundet.
Hamnarbetarnas a-kassa håller föreningsstämma en gång om året – vanligen sista fredagen i maj vid Norra Latin i Stockholm. Här utses styrelsen och man tar beslut i frågor, såsom medlemsavgifter, ansvarsfrihet och det ekonomiska ramverket. Till styrelsen väljs fem ledamöter samt tre suppleanter, varav en av varje utses som statens representanter av IAF. Mellan föreningsstämmorna är styrelsen a-kassans högsta beslutande organ och kassaföreståndaren har ansvaret att förvalta a-kassans verksamhet. Kansliet består i dagsläget av två tjänstemän.
Pris för A-kassan: 145 kronor i månaden
Webbadress: http://hamnakassa.se
E-postadress: kontakt@hamnakassa.se
Telefonnummer: 031-51 54 11
Hamnarbetarnas a-kassa har följande mål
Hamnarbetarnas a-kassas främsta målsättning är skapa en ekonomisk trygghet för sina medlemmar och att betala ut rätt ersättning i rätt tid. Det gör att mycket fokus ligger på hög rättsäkerhet i handläggningen av ärenden och att ersättningen ska utbetalas så fort som möjligt till medlemmar som har blivit arbetslösa.
Vem kan gå med i Hamnarbetarnas a-kassa?
Hamnarbetarnas a-kassa är arbetslöshetskassan för dig som jobbar inom hamn och stuveri eller i magasin och godsterminaler. Du kan bli medlem om detta är ditt nuvarande eller ditt senaste verksamhetsområde.
Hur blir man medlem i Hamnarbetarnas a-kassa?
Du går med i Hamnarbetarnas a-kassa genom att skicka in en ansökan om medlemskap. Det kan du göra via deras hemsida – antingen genom att ansöka elektroniskt och signera med BankID eller genom att ladda ner en ansökningsblankett för utskrift.
Du kan bli medlem tidigast från och med den månad som du skickar in din inträdesansökan. Om du byter från en annan a-kassa (du kan endast vara med i en a-kassa) kan du få hjälp av Hamnarbetarnas a-kassa vid övergången genom att kryssa för det alternativet på blanketten. Eftersom det tar 12 månader innan du har ett fullgott försäkringsskydd från a-kassan är det viktigt att det inte finns ett glapp mellan medlemskapen.
Pris
Hamnarbetarnas a-kassas medlemsavgift ligger för närvarande (juni 2017) på 145 kronor per månad. Denna betalas månadsvis, antingen via autogiro eller via faktura.
Om Svenska Hamnarbetarförbundet
Svenska Hamnarbetarförbundet är fackförbundet för hamnarbetare och dem med liknande arbetsuppgifter. Det grundades i Örnsköldsvik 1972, men idag finns deras säte i Stockholm. Målet med förbundet är att samla arbetare inom hamn, stuveri, godsterminaler och dylikt för att främja deras intressen – såväl fackligt och ekonomiskt som socialt och kulturellt. I dagsläget har förbundet 14 avdelningar och medlemmar från 24 hamnar och terminaler runtom i Sverige.
Hamnarbetarförbundet vilar mot en värdegrund som innebär att medlemmarna ska ha bestämmanderätt – beslut gällande avtal och konflikter ska utgå från medlemmarna. Funktionärer väljs därför ut i öppna och demokratiska val. Som medlem i förbundet bidrar du till den fackförbundets solidariska och aktiva förening. Förutom stora möjligheter att påverka din arbetssituation via facket får du även möjlighet att bo billigare på hotell via ditt medlemskap.
Läs mer om Hamnarbetarförbundet och vad ett medlemskap innebär på deras hemsida.